Jumat, 06 November 2015

Fakta Mengenai Quercetin

Fakta Mengenai Quercetin

Sebagai flavonoid yang, quercetin, yang berlaku secara semula jadi tumbuhan fitokimia berasaskan. Secara semula jadi, tujuan quercetin adalah untuk memberi warna kepada tumbuhan bahawa adalah. Ramai daripada tumbuh-tumbuhan yang telah Quercetin dalam mereka sebenarnya barang-barang yang kerap dimakan oleh manusia. Ini termasuk bawang, wain merah, buah beri, pelbagai jenis teh dan epal. Makan apa-apa barang-barang ini yang kaya dengan quercetin akan menyebabkan flavonoid yang masuk ke badan ini. Ia adalah sesuatu yang bermanfaat untuk kesihatan anda, tetapi banyak quercetin yang digunakan dipecahkan oleh badan sebelum ia mempunyai terlalu banyak peluang untuk melakukan apa-apa yang baik. Oleh itu, makanan tambahan quercetin boleh didapati untuk mereka yang ingin untuk menyerap jumlah yang lebih besar flavonoid ini berguna.

Terdapat dalam bentuk pil, quercetin makanan tambahan yang boleh diambil dalam bentuk kapsul atau tablet. Pil boleh didapati dalam saiz dos 100 mg pada yang paling kecil dan 500 mg pada yang terbesar. Selain itu, sesetengah pengamal perubatan alternatif boleh mentadbir quercetin dalam bentuk cecair melalui IV.

Sifat-sifat quercetin yang menjadikan ia bermanfaat untuk kesihatan anda termasuk ciri-ciri antioksidan, harta antihistamin dan anti-radang. Penggunaan makanan tambahan quercetin telah dikaitkan dengan pelbagai manfaat kesihatan yang positif.

Dalam pesakit kencing manis, penggunaan quercetin meningkat tahap insulin dan mengurangkan paras glukosa darah. Ia juga telah menunjukkan janji dalam merawat masalah kardiovaskular di kalangan pesakit kencing manis. Quercetin juga berfungsi untuk menghalang LDL kolesterol pengoksidaan, iaitu satu faktor dalam penyakit jantung. Hasil yang positif lain dengan masalah kardiovaskular termasuk menurunkan tekanan darah dan melindungi daripada serangan jantung dan strok.

Orang yang mempunyai tahap stres yang tinggi dan keradangan juga boleh mendapat manfaat daripada mengambil makanan tambahan quercetin. Beberapa kajian dengan artritis mengalami kesimpulan bahawa quercetin menurun sakit sendi akibat keradangan berkurangan. Kajian yang sama menunjukkan peningkatan dalam fungsi paru-paru daripada penghidap asma dan masalah pernafasan yang lain. Sifat-sifat antihistamin flavonoid juga menyebabkan penurunan gejala alahan, terutamanya dengan demam alergi.

Banyak kajian telah memberi tumpuan kepada quercetin dan kesannya terhadap sel-sel kanser. Pada kajian, penyelidik dapat membuat kesimpulan quercetin yang melaksanakan di menghalang pertumbuhan sel kanser dalam beberapa jenis kanser dan mencegah kerosakan radikal bebas. Risiko kanser dikurangkan dengan penggunaan makanan tambahan quercetin untuk kanser prostat, kanser payudara, kanser ovari, kanser kolon dan kanser perut.

Makanan tambahan Quercetin juga mempunyai kegunaan lain daripada merawat pelbagai penyakit. Malah, beberapa atlet mengambil makanan tambahan quercetin sebagai satu cara untuk meningkatkan daya tahan. Ini kerana kesan sampingan daripada quercetin adalah peningkatan tahap tenaga. Flavonoid ini juga boleh digunakan sebagai satu cara untuk meningkatkan prestasi sukan.

Tidak semua daripada kajian yang dinyatakan di atas telah dijalankan dengan menggunakan manusia. Ada yang dilakukan ke atas tikus dan lain-lain telah dilakukan dalam tiub ujian. Akibatnya, ada kajian yang pasti mengenai manfaat mengambil makanan tambahan quercetin telah dijalankan pada masa ini. Jika anda sedang mempertimbangkan untuk mengambil quercetin makanan tambahan, ia adalah dinasihatkan untuk berjumpa dengan doktor anda untuk mendapatkan nasihat.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar